Unul dintre principalii dusmani ai fericirii este tocmai faptul ca nu traim in prezent, ca o mare parte din viata e traita in regretele fata de trecut sau grijile fata de viitor. Se pare ca mai bine de 50 % din timp gandurile noastre nu sunt legate de ceea ce facem in prezent, iar fericirea e strans legata de abilitatea de a savura prezentul.
Psihoterapia integrativa lucreaza la nivel de corp, minte si spirit. Dezvoltarea personala si autocunoasterea sunt cai prin care ne imbunatatim anumite seturi de abilitati, invatam altele voi si ne aducem in echilibru mintea si trupul. Conceptul de mindfulness sta la baza meditatiei budiste si a fost prima data mentionat in urma cu 2500 de ani. In ultima perioada mindfulness a fost integrata in diferite forme de psihoterapie ca si o tehnica de relaxare si de a face fata emotiilor negative.
Practica spirituala este orice rutina care te ajuta sa te deconectezi de lumea exterioara pentru a-ti accesa lumea interioara. O practica spirituala poate fi o practica a religiei tale – sau nu. Poate fi o suita de rugaciuni si psalmi. Poate fi o anumita mantra, sunetul unui instrument muzical, o plimbare linistita si meditativa in natura sau obiceiul de a scrie, in fiecare zi. Poate fi timpul tau pe care il petreci singur citind sau studiind ceva pentru sufletul tau. Poate fi o sesiune de yoga sau de meditatie. Poate fi muzica clasica sau o ora de patinaj.
- Programele de mindfulness
- Programe de dezvoltare personala
- Programe de autocunoastere
- Meditatie
- Yoga